MartinToft.net Blog myBloggie 2.1.6 © 2005   
31 Jul 2009   09:59:12 pm
Årets tur til Alperne - 2!
Så kommer juli måneds sidste indlæg lidt forsinket (selvom tidsstemplet godt nok stadig viser juli, fordi jeg endnu ikke har fået rettet det til sommertid...), og det vil jeg bruge til at færdiggøre min lille beretning om min tur til Alperne for en måneds tid siden.

Torsdag og fredag dernede blev brugt på et par stille og rolige ture på cyklen dernede - blandt andet ud til noget, der efter sigende skulle være et naturreservat, der så vidt jeg kunne orientere mig lå sydøst for Bourg d'Oisans og Alpe d'Huez - samt ligge og lave ingenting ved campingpladsens pool. Benene skulle nemlig være klar til lørdag, hvor løbet La Marmotte løb af stablen - løbet, som var hovedårsagen til at vi var taget derned.

Lørdag gik starten så lidt over syv om morgenen, og jeg sørgede for at holde mig godt fremme fra start, så jeg kunne nyde godt af lidt pace fra de hurtige folk på specielt det flade stykke mellem det første og det andet bjerg. Det lykkedes da også godt, og stort set hele vejen indtil toppen af Galibier, der var tredje og næstsidste bjerg, lå jeg sammen med andre ryttere - profilen for løbet kan i øvrigt ses her.

På vej ned fra Col du Galibier kom jeg til at ligge alene, og jeg ventede derfor på, at en gruppe kom op, så jeg kunne ligge sammen med dem og få lidt pace. Efter lidt tid kom der så også en gruppe, og dem jeg lå jeg med hele vejen hen til Alpe d'Huez - på en mindre stigning på nedkørslen satte de mig godt nok, så jeg måtte kæmpe lidt et stykke efter for at komme op igen. Da vi ramte Alpe d'Huez vidste jeg godt, at jeg bare skulle finde mit eget tempo og lade de andre køre - det havde jeg allerede regnet ud, da jeg var blevet sat på den mindre stigning kort inden. I starten prøvede jeg dog alligevel at sidde på en hollænder, jeg havde siddet på hjul af det meste af vejen op ad Galibier, men min højre læg begyndte at krampe, da jeg ikke havde fået noget at spise på nedkørslen, da gruppen jeg kom til at ligge med kørte over stok og sten, hvorfor jeg først havde fået spist og drukket lige inden Alpe d'Huez.

Jeg fandt derfor mit eget tempo, og det endte faktisk med jeg trods alt overhalede to af de andre fra gruppen senere på bjerget, og kun kom ca. halvandet minut efter hollænderen i mål. Min samlede tid blev 6:39:56 timer, hvilket opfyldte mit ønske om en tid under syv timer - min tid fra sidste år var i øvrigt 7:16 timer.

Jeg troede også umiddelbart, at jeg var blevet bedste dansker, det det umiddelbart ville være den næstbedste danske tid nogensinde. Det var det tilsyneladende også - blot i meget kort tid. Kort tid efter opdagede jeg nemlig, at en anden dansker havde kørt omkring et minut hurtigere end mig. Jeg er ret sikker på, at han ikke kom før mig i mål, så han er sandsynligvis kørt over startstregen et par minutter efter mig, og så også kommet i mål et par minutter efter mig - blot et minut hurtigere samlet. Jeg blev derfor næstbedste dansker, og skulle nu have den tredjebedste danske tid i løbet nogensinde. Den bedste danske tid skulle i øvrigt være en håndfuld eller to år gammel og lyde på 6:33 timer, men dog være sat dengang ruten var en smule anderledes - dog næppe 5-6 minutter anderledes. Vindertiden i år var på 6:09 timer.

Den samlede resultatliste for La Marmotte 2009 kan ses her - og jeg befinder mig på en 35.-plads. På denne side kan i øvrigt ses mellemtider for de enkelte ryttere, hvis man blot kender startnummeret - mit startnummer var 235.

Alt i alt en ganske god tur og vejret var ganske godt med 30 grader og solskin det meste af tiden. Jeg var i øvrigt dernede med en masse ryttere fra Sorø, som jeg havde fået overtalt til at finde en plads til mig i en af deres hytter.

Jeg burde i øvrigt også have nogle billeder på min mobiltelefon fra turen - dem må jeg se om jeg kan finde tid til at få lagt op sammen med videoerne af mig på vej op ad Alpe d'Huez.
Category : General | Posted By : Martin Toft | Comments[0] | Trackbacks [0]
30 Jul 2009   08:29:47 pm
Årets tur til Alperne
Så er tiden vist inde til at komme med en opsummering af min tur til Alperne for ca. en måned siden efterhånden.

Turen derned gik ikke helt som planlagt, men heldigvis kom vi alle derned i både godt fysisk og psykisk helbred. Den første hele dag dernede, mandag, tog jeg vist bare en kort tur dernede for lige at vænne sig til klimaet. Tirsdag besluttede jeg mig for at prøve at slå min rekord på Alpe d'Huez, og det var egentlig meningen, jeg ville køre om formiddagen. Klokken blev dog næsten 12 før jeg startede opkørslen, så det var meget varmt (30-32 grader så vidt jeg husker) og bagende sol, dvs. ikke de optimale forhold at køre under - min to år gamle rekord blev kørt i styrtende regnvejr, som faktisk er bedre til netop at køre op ad bjerge, da det køler kroppen, så den ikke selv behøver at bruge energi på at transportere al varmen fra musklerne væk. Tiden endte således også med at blive omkring et halvt minut langsommere end min to år gamle tid.

Næste dag, onsdag, satte jeg mig for at prøve igen. Denne gang om aftenen, hvor det var blevet lidt køligere. Jeg vidste det ville blive svært, da der kun var gået omkring 30 timer siden siden sidste forsøg, hvorfor mine ben muligvis ikke var helt restituerede. Jeg turde dog ikke vente til torsdag, da jeg ville være sikker på at være helt restitueret til løbet La Marmotte om lørdagen. Denne gang gang gik det bedre, og turen op var ikke nær så varm - men der var godt nok en smule vind på toppen, som lige gjorde det en smule hårdere. Jeg havde i øvrigt to følgebiler med på vej op ad bjerget, da flere af de andre ville se mig køre op. Der blev også optaget videoer og taget billeder af mig på vej op - dem må jeg lige få lagt op på et tidspunkt (de ligger pt. på min bærbare computer).

Faktisk troede jeg, at jeg ville slå min tid, da farten det meste af vejen op så ud til at ligge på eller lige over den fart, jeg mener jeg lå på for to år siden. Desværre var jeg stadig ca. 15 sekunder langsommere end min rekord på toppen, så jeg må altså stadig nøjes med at skrive 47 min. på Alpe d'Huez på mit CV. Til gengæld fandt jeg nu ud af hvor starten præcist går (de har sat et skilt i bunden - det mener jeg ikke, der var tidligere) samt hvor målet er. Da jeg kørte op for to år siden måtte jeg slutte nogle hundrede meter før det officielle mål, da der var vejarbejde lige i målområdet, og faktisk fik jeg også sluttet ca. 100-200 meter før det officelle mål de to gange jeg kørte op i år, da jeg først så at der faktisk var en markering af det officielle mål, umiddelbart efter jeg havde stoppet tiden anden gang jeg kørte op - faktisk var det dem i følgebilerne, der undrede sig lidt over jeg valgte at stoppe 10-20 sek. før målet, nå jeg nu var kørt 47 min. op ad bjerget.

Da jeg nu var deroppe og så hvor målstreget præcist var, prøvede jeg lige at måle, hvor lang tid det ca. ville tage at køre de sidste meter, jeg altså har manglet flere gange. Ud fra det vil mine to bedste tider (fra hhv. to år siden og så den bedste i år) være hhv. 47:35 min og 47:50 min - give or take nogle sekunder alt efter hvor meget jeg lige har haft at skyde med til sidst de to gange.

Jeg tror jeg stopper her for i dag, og så vil jeg berette om den sidste halvdel af turen (dvs. primært om løbet La Marmotte) i morgen.
Category : General | Posted By : Martin Toft | Comments[0] | Trackbacks [0]
29 Jul 2009   05:03:53 pm
Tour de Charlottenlund
Så er det vist tid til endnu et blogindlæg, og for at udskyde spændingen vil jeg endnu en gang udsætte at skrive om min tur til Alperne.

I stedet vil jeg nævne, at både Jacob Juul og jeg (med stor sandsynlighed - Jacob er lidt bekymret for eventuelle styrt) deltager i gadeløbet Tour de Charlottenlund på mandag klokken 19.00. I de forrige år har der så vidt jeg ved tit været deltagelse af de mere kendte danske ryttere - Nicki Sørensen og Michael Rasmussen har for eksempel begge deltaget inden for de sidste par år. Om det også er sådan i år, ved jeg dog ikke.

For også lige at følge op på mit sidste indlæg, så fik jeg tjekket om bagbremsen kunne side foran på min enkeltstartscykel. Det kan den tilsyneladende godt, men jeg mangler en længere møtrik for at få den spændt fast. Samtidig fandt jeg ud af, at forbremsen kan sidde bagpå, så pt. sidder forbremsen bagpå, mens jeg leder efter en længere møtrik, så jeg kan sætte bagbremsen på foran. Smart...
Category : General | Posted By : Martin Toft | Comments[0] | Trackbacks [0]
26 Jul 2009   12:41:43 am
Lidt om enkeltstartcyklen
Så er det vist tid til at lave lidt indlæg igen. Lige nu er jeg for træt til at opsummere min tur til Alperne tidligere på måneden, så det vil jeg i stedet gøre en af de kommende dage.

I stedet kan jeg lige fortælle et par andre korte cykelrelaterede ting. Da jeg var i Alperne, var der nemlig enkeltstart herhjemme, og derfor lånte Jacob Juul min enkeltstartscykel. Han fik en tredjeplads på den, så vi nu begge har 5 point i B-klassen.

I dag gik jeg så i gang med at sætte min enkeltstartscykel lidt i stand. Ikke at den har det store brug for det, men der er lidt småting hist og her, som jeg lige er gået i gang med at kigge på. Den største af tingene er forbremsen, som jeg længe har gået og spekuleret over, hvad jeg skulle gøre ved, da den oprindelige forbremse jeg købte, ikke passede, hvorfor jeg bruger en billigere forbremse, jeg havde liggende. Jeg opdagede så forleden, at et australsk pro-team brugte samme type bremser, og havde monteret en bagbremse foran. Jeg vil derfor tjekke, om jeg også kan lave dette trick på min cykel, og nok i givet fald købe en bagbremse til at sætte på foran.
Category : General | Posted By : Martin Toft | Comments[0] | Trackbacks [0]
 
1
Jun 2009 July 2009 Aug 2009
S M T W T F S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Categories
General[341]
Recent
Godt cykelforår
Sæsonåbner
Ny blogopsætning
Dansk timerekord
Godt nytår!
Ã…rets enkeltstartsrytter 2016
Indholdsrig oktober
September
Sidste sommerdag og andre smånyheder
Endnu en fin enkeltstart
Archives
December 2009[84]
November 2009[24]
October 2009[22]
September 2009[20]
August 2009[22]
July 2009[21]
June 2009[20]
May 2009[25]
April 2009[24]
March 2009[23]
February 2009[30]
January 2009[26]
User List
Martin Toft[341]
Search
Syndication
Template theme : aura
Powered by myBloggie Copyright © 2004 2006
-- myWebland --